parallax background
ACCESORII PIATRA NATURALA

Adeziv flexibil interior si exterior Botament M21 C2

botament-m21

Pret: 73 lei / sac 25 kg

pretul NU contine TVA

AMBALARE
Saci de 25 kg.
COMPOZITIE
BOTAMENT© M21 Classic este un adeziv flexibil în pat mediu, pentru placarea majorității plăcilor ceramice atât la interior cât și la exterior si prezinta o combinație de ciment cu filler și aditivi minerali.
Este un adeziv flexibil, cu o stabilitate mare, potrivit si pentru zone încălzite, adecvat placării peste placare, cu un timp de lucru și de corecție mare, potrivit pentru bazine de apă potabilă și de înot.
SUPRAFATA PE CARE SE APLICA
Se foloseste pentru placarea plăcilor calacroase și porțelanate, plăci nonvitroceramice, a plăcilor aparente, dale clinker pentru pardoseli și plăci clinker, plăci prelucrate manual, mozaic mic și mediu, plăci ușoare de izolație. Plăcile foarte netede (ex. plăci din spumă) trebuie încărcate înainte de fixare.
Substraturi adecvate: beton, beton ușor sau poros zidărie, tencuieli din mortat categoria CS II, CS III si CS IV in concordanta cu DIN EN 998 si tencuieli pe baza de gips in concordanta cu DIN EN 13279 (rezistenta la compresiune ≥ 2.5 N/mm²), plăci pentru construcții BOTAMENT, placări vechi, toate tipurile de plăci din gips-carton, șape din ciment sau anhydride, asfalt bituminos înnisipat (IC 10) Aplicarea pe beton poros și bitum este permisă numai pe suprafețe de interior.
PREGATIREA SUPORTULUI
Substratul trebuie să îndeplinească următoarele condiții: sa fie curat și neînghețat, stabil si fără grăsimi, agenți de separare și particule instabile, perfect aliniate și perpendicular. De asemenea denivelările de pe pereți și podele vor fi reparate cu fillerul nivelator BOTACEM© M90 sau cu mortarul de nivelare M100. Nivelați suprafețe mari de podea utilizând produsele de nivelat BOTACEM© M50, M51, M52 Duoplan sau M53 Extra. Substraturile absorbante trebuiesc grunduite mai intai cu D 11. In cazul substraturilor din gips → grosimea minimă a stratului: 10 mm, starea suprafeței: aspră, nu netezită. Efectuați un test de umiditate a betonului pentru a verifica umiditatea reziduală a cimentului, a plăcilor din sulfat de calciu sau a tencuielilor.
Dacă stratul suport este realizat din materiale non-absorbante sau din plăci ceramice vechi, acesta trebuie amorsat mai întâi cu amorsa BOTAMENT© D15 (numai pe suprafețe de interior) sau trebuie să fie acoperit cu un strat de legătură, cu 24 de ore înainte de aplicarea BOTAMENT© M21 Classic, strat pentru care se va folosi 1/3 din emulsia de legătură BOTAMENT© D10. Substraturile din beton trebuie să aibă cel puțin 6 luni vechime. Aplicarea pe un strat din beton cu o vârstă de cel mult 3 luni este posibilă numai dacă 1/3 din apa de mixare pentru pregătirea BOTAMENT© M21 Classic este înlocuită cu emulsia de legătură BOTAMENT© D10. Atunci când aplicați pe straturi din șape pe bază de asfalt bituminos înnisipat, apa de mixare trebuie să fie îmbunătățită folosind BOTAMENT© D10.
MOD DE PREPARARE SI LUCRU
Amestecati folosind apa curată și mixați cu grijă timp de 3-5 minute cu un mixer cu rotatie mica (max. 400 rpm) până la obținerea unei paste omogene. Amestecați scurt după timpul de maturare; întâi aplcați pe stratul suport un strat subțire de contact de BOTAMENT© M21 Classic folosind partea netedă a gletierei zimțate, apoi aplicați BOTAMENT© M21 Classic peste stratul proaspăt de contact cu partea zimțată a gletierei. Presați ușor, peste stratul de adeziv, plăcile ceramice prin mișcări laterale.
RECOMANDARI
Nu umeziti placile inainte de placare.
Respectati cantitatea de apa la amestecare.
Temperatura de aplicare: intre +5°C si +30°C.


Pentru mai multe detalii vizitati magazinul nostru sau contactati-ne.

Asiguram livrare in toata tara.